De volgende beurs is op 10 februari 2019. Het item voor de maand februari is: Motieven op zakdoeken.


Het Item voor de maand februari 2019 is: Motieven op zakdoeken.

In februari is er op onze beurs een speciaal item over motieven op zakdoeken. De heer Broertjes heeft een indrukwekkende verzameling rode zakdoeken die voorzien zijn van motieven. De rode zakdoek wordt nog steeds gemaakt, nu voor de toeristen, maar vroeger was de rode kleur heel handig want je ziet er namelijk geen bloed op. Die rode kleur is het ‘Turks rood’, een helder en kleurecht rood, gemaakt op basis van meekrap ( uit Zeeland). Er zijn twee maten zakdoeken, de kleine voor in je broekzak en het grote exemplaar voor op je hoofd, als bescherming tegen de zon of om je nek als sjaaltje. Ook bij het werken op het land werd de zakdoek veel gebruikt om b.v. je boterhammen in te bewaren. Een knoop in je zakdoek moest je herinneren aan iets wat nog gedaan moest worden. Vroeger droegen de mannen op zondag een witte zakdoek met rode motieven en de vrouwen een hele witte. Wit met zwart was voor de rouw en wit met donkerblauw voor de halve rouw. De patronen zijn veelal op dezelfde manier opgebouwd: een rand met motieven rond een middenvlak met strooimotieven. Bij de echte oude zakdoeken zijn de motieven vaak afkomstig van stoffen die met o.a. de V.O.C. vanuit het Verre Oosten naar Europa kwamen. Als u onze beurs bezoekt neem dan ook een kijkje bij deze indrukwekkende verzameling. 

Onze ruilbeurzen in de Walnoot.

De Vereniging Boxtelse Verzamelaars houdt haar ruilbeurzenin het Gemeenschapshuis 'De Walnoot'. De grote zaal biedt voldoende ruimte, en voor de speciale items is het podium beschikbaar.


 
De Grote Internationale Verzamelmarkt 2018 Nieuwegein.
 In het voorjaar van 2019 zal in Nieuwegein weer een verzamel- en curiosamarkt worden gehouden. De exacte data zijn nog niet bekend. Er zullen zeker weer 570 standhouders uit binnen- en buitenland deelnemen aan deze beurs.

Naast de normaal voorkomende verzamelonderwerpen zoals postzegels, munten, sigarenbandjes, lucifermerken en oude prentbriefkaarten is er een grote groep deelnemers met de meest uiteenlopende verzamelonderwerpen zoals: Oude poppen, militaria, oorlogsdocumentatie, tabacologie,topografie, Art Deco, boeken en tijdschriften, foto-knipsels, oude couranten, Coca-Cola, Anton Pieck, speldjes, grammofoonplaten, oude blikken, Oranjehuis, eierdoppen, oud speelgoed, Lego, papiergeld, pillendoosjes, te veel om op te noemen. Voor meer info zie: verzamelendnederland


Filafair… 2019

Filafair zal op 9 en 10 maart 2019 weer worden gehouden. Deze editie wordt dit keer gehouden in Nijmegen in samenwerking met Noviopost die in 2019 hun 35 jarig bestaan vieren. De kwalitatief hoogstaande beurs voor verzamelaars en filatelisten geeft alle gelegenheid om nieuwe aanwinsten te vinden en informatie uit te wisselen.

Locatie:

O.C. Huisman sporthal, Dennenstraat 25, 6543 JP  Nijmegen.
Voor meer informatie zie: http://www.filafair.nl
VerzamelaarsJaarbeurs 2018 Utrecht.

 Ook deze verzamelaarsbeurs zal op 13 en 14 april 2019 weer worden gehouden in de Jaarbeurs in Utrecht. Zoals altijd gehouden in combinatie met de Mega Platen & CD Beurs.

Op ruim 2000 kramen verdeeld over 5 hallen is alles te vinden wat er maar te verzamelen valt, van porseleinen poppen tot design artikelen, en van serviesgoed, anzichtkaarten, munten, postzegels tot zakhorloges. Voor wie graag snuffelt in antiek en curiosazaken, of gewoon een gezellig dagje rond wil snuffelen en unieke items dan is de halfjaarlijkse VerzamelaarsJaarbeurs een waar paradijs. 
De openingstijden zijn op zaterdag van 9.00 tot 17.00 uur en op zondag van 10.00 tot 17.00 uur. Voor meer informatie: www.verzamelaarsjaarbeurs.nl .