De volgende beurs zal op 11 november worden gehouden. Het item is dan: Notenkrakers.


Het Item voor de maand november 2018 is: Notenkrakers.
 

Op 11 november zal Diana van Asten haar zeer uitgebreide collectie notenkrakers tentoonstellen.
Diana weet niet meer goed wanneer ze met haar verzameling begonnen is, maar ze schat dat ze er nu ongeveer 15 jaar mee bezig is. Haar ouders waren al ruim 50 jaar goed bevriend met een Duitse vrouw, Annie Horbach. Annie had een grote verzameling notenkrakers en rookmannetjes. Diana vond die verzameling zo mooi dat ze zelf ook een verzameling ermee is begonnen. Ze heeft ze hier nog nooit gezien, maar als ze rond Kerst in Duitsland op bezoek ging bij Annie, dan vonden ze er daar meestal wel een paar in de winkels of op kerstmarkten.
Inmiddels heeft Diana toch al een uitgebreide collectie notenkrakers, variërend in lengte van ongeveer 20 cm tot ongeveer 80 cm hoog. De notenkrakers hebben allemaal een lange baard, want daarachter zit een groot gat. De notenkrakers hebben aan de achterkant een stok waarmee je de mond kunt openen. Als je een noot in de mond legt dan wordt die gekraakt, als je de mond weer sluit. De notenkrakers van Diana zijn nog nooit gebruikt, want ze zou het jammer vinden als ze beschadigd raken door het notenkraken. De kleine notenkrakertjes die vooraan op de foto staan zijn kerstboomhangers in de vorm van een notenkraker.
Als u onze beurs op 11 november aanstaande bezoekt, neem dan zeker een kijkje bij de verzameling van Diana.

 

Onze ruilbeurzen in de Walnoot.

De Vereniging Boxtelse Verzamelaars houdt haar ruilbeurzenin het Gemeenschapshuis 'De Walnoot'. De grote zaal biedt voldoende ruimte, en voor de speciale items is het podium beschikbaar.


 
De Grote Internationale Verzamelmarkt 2018 Nieuwegein.
 Op 27 en 28 oktober 2018 zal in Nieuwegein weer een verzamel- en curiosamarkt worden gehouden. Er zullen zeker weer 570 standhouders uit binnen- en buitenland deelnemen aan deze beurs.

Naast de normaal voorkomende verzamelonderwerpen zoals postzegels, munten, sigarenbandjes, lucifermerken en oude prentbriefkaarten is er een grote groep deelnemers met de meest uiteenlopende verzamelonderwerpen zoals: Oude poppen, militaria, oorlogsdocumentatie, tabacologie,topografie, Art Deco, boeken en tijdschriften, foto-knipsels, oude couranten, Coca-Cola, Anton Pieck, speldjes, grammofoonplaten, oude blikken, Oranjehuis, eierdoppen, oud speelgoed, Lego, papiergeld, pillendoosjes, te veel om op te noemen. Voor meer info zie: verzamelendnederland


Filafair… 2019

Filafair zal op 9 en 10 maart 2019 weer worden gehouden. Deze editie wordt dit keer gehouden in Nijmegen in samenwerking met Noviopost die in 2019 hun 35 jarig bestaan vieren. De kwalitatief hoogstaande beurs voor verzamelaars en filatelisten geeft alle gelegenheid om nieuwe aanwinsten te vinden en informatie uit te wisselen.

Locatie:

O.C. Huisman sporthal, Dennenstraat 25, 6543 JP  Nijmegen.
Voor meer informatie zie: http://www.filafair.nl
VerzamelaarsJaarbeurs 2018 Utrecht.

 Op 17 en 18 november 2018 zal er weer een VerzamelaarsJaarbeurs worden gehouden in de Jaarbeurs in Utrecht. Zoals altijd gehouden in combinatie met de Mega Platen & CD Beurs.

Op ruim 2000 kramen verdeeld over 5 hallen is alles te vinden wat er maar te verzamelen valt, van porseleinen poppen tot design artikelen, en van serviesgoed, anzichtkaarten, munten, postzegels tot zakhorloges. Voor wie graag snuffelt in antiek en curiosazaken, of gewoon een gezellig dagje rond wil snuffelen en unieke items dan is de halfjaarlijkse VerzamelaarsJaarbeurs een waar paradijs. 
De openingstijden zijn op zaterdag van 9.00 tot 17.00 uur en op zondag van 10.00 tot 17.00 uur. Voor meer informatie: www.verzamelaarsjaarbeurs.nl .